Produk Sup Punjut / Produk Resepi Baru/ Tepung ayam dan rangup sebeguna

PES DAGING DENDENG HITAM WAQIAH

BAHAN A
2 BIJI BAWANG BESAR
4 ULAS BAWANG PUTIH
2 INCI HALIA
(DIKISAR)
BAHAN B
3 BATANG SERAI (DIKETUK)
1 SENDUK CILI KERING (DAH KISAR)
1 SENDUK KICAP MANIS (CAP KIPAS)
½ SENDUK KICAP MASIN
2 SUDU KICAP PEKAT
1 KETUL GULA MELAKA
2 SUDU BAWANG GORENG
GARAM SECUKUP RASA
SEPEKET SUP PUNJUT WAQIAH (BUKA KAIN PUNJUT)
CARA MASAK
1.      ½ KILO DAGING DIPOTONG NIPIS, REBUS HINGGA EMPUK, TOSKAN KAN DAN GORENG SETENGAH MASAK. KEMUDIAN DIKETUK.
2.      TUMISKAN BAHAN A SEHINGA NAIK MINYAK, KEMUDIAN MASUKKAN SEMUA BAHAN B DAN DAGING YANG SUDAH DIKETUK.
3.      MASUKKAN BAWANG GORENG DAN KACAU SEBATI. MASAK HINGGA NAIK MINYAK.

4.      SEDIA UNTUK DIHIDANG. 
TEPUNG RANGUP SERBAGUNA
 DURIAN GORENG








           PRODUK TERKINI TEPUNG AYAM GORENG BEREMPAH/ TEPUNG RANGUP                     SERBAGUNA!!!!!!!!! 
    BERMINAT KIOSK AYAM  BERGERAK HUBUNGI  0172861210

    KEUNTUNGAN LUMAYAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


               KIOSK AYAM GORENG BERGERAK        


TERUS DARI KILANG ,AGENT KAWASAN DI PERLUKAN UNTUK SELURUH MALAYSIA, KEUNTUNGAN LUMAYAN.SEPEKET 20 GRAM RM1.50 SEPEKET HARGA JUALAN. ANEKA MASAKAN SUP DALAM SATU REMPAH SUP. SEPAPAN ADA 18 BUNJUT SUP. RAMUAN ASLI TURUN TEMURUN. SEDAP,BERKHASIAT DAN JIMAT.

30 RESEPI DENGAN MENGGUNAKAN SUP PUNJUT TRADISIONAL WAQIAH


1. SUP GEABOX
2. SUP AYAM
3. SUP EKOR
4. SUP TULANG
5. SUP KAMBING
6. SUP DAGING
7. SUP CENDAWAN
8. SUP SAYUR
9. SUP IKAN
10. SUP BEBOLA CAMPURAN
11. SUP URAT KETING
12. SUP PERUT
13. SUP KETAM
14. SUP MAGGI KETAM
15. SUP CENDAWAN AYAM
16. SUP CENDAWAN DAGING
17. SUP BEBOLA SEAFOOD
18. SUP BEBOLA AYAM
19. SUP BEBOLA DAGING
20. SUP TULANG KAMBING
21. MEE SUP
22. BIHUN SUP
23. KUEYTEOW SUP
24. BAKSO
25. SOTO
26. SUP NASI AYAM
27. RENDANG AYAM
28. RENDANG DAGING
29. AYAM GORENG BEREMPAH
30. KARI , KURMA & LAIN2


APE TGGU LAGI!!! DAPATKAN PRODUK KAMI DI HYPERMYDIN & SELURUH TESCO 1 MALAYSIA...PASARAYA SEGI AGENT SAHABAT ROSSELL

RESEPI ANEKA SUP

SEPEKET REMPAH
>1/2 KILO TULANG
> 1/2  KILO DAGING
> 1/2 KILO GEARBOX
>1/2 KILO KAMBING
> 1/2  EKOR AYAM
>1/2 KILO EKOR
> IKAN,KETAM,DLL
BAHAN KISAR (SEMUA KISAR)
> 2 BIJI BAWANG BESAR
> 4 ULAS BAWANG PUTIH
> 2 INCI HALIA
CARA MEMASAK
1-MASUKKAN BAHAN KISAR,SEPEKET REMPAH SUP, 2.5 LITER AIR DENGAN DAGING/AYAM/IKAN ,GARAM DAN PERASA.
2-REBUS SEMUA HINGGA MASAK .SEDIA UNTUK DI HIDANG
3-KUAH SUP SESUAI UNTUK MEE SUP,MI HUN SUP,BEBOLA SUP,BAKSO,SOTO, CENDAWAN SUP,SAYUR -SAYURAN SUP DLL


PELBAGAI SUP ISTIMEWA SUP TULANG/MEEHUN SUP/MEE SUP/SUP AYAM/ BEBOLA SUP/SUP CENDAWAN/KETEW SUP DLL
SESUAI UNTUK PENIAGA KEDAI MAKAN, SEKOLAH,SURI RUMAH DAN SEBARANG JAMUAN.BERMINAT HUBUNGI 017-2861210


KELUARAN BARU!!!!!!!!!  WAQIAH TEPUNG AYAM GORENG SERBA GUNA RM5.00  UNTUK 500GRAM -2 EKOR AYAM SESUAI UNTUK PENIAGA PASAR MALAM, RESTORAN, SURI RUMAH DAN AGENT BERMINAT ,SEDAP RASA REMPAH YANG SEBENAR TIADA BAU AYAM ,REMPAH RESEPI ASLI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
MINIMA ORDER 5 PEKET





TERBARU!!!!!!!!KELUARAN!!!!!!!!!!!!  REMPAH KARI SERBAGUNA WAQIAH
40 GRAM RM1.50 MURAH DARI PASARAN .SEMUA MASAKAN BOLEH GUNA !!!!!! BOLEH MEMBUAT TEMPAHAN  TELO17 2861210 BANK IN AKAUN CIMB 12580001019108
KOS PENGHANTARAN DI TANGGUNG SENDIRI MINIMA ORDER  10 PEKET





REMPAH KARI SERBAGUNA WAQIAH UNTUK AYAM/DAGING/IKAN/MAKANAN LAUT
40GRAM RM1.50
RESEPI MASAKAN
2 BIJI BAWANG BESAR
2INCI HALI
4 ULAS BAWANG PUTIH
(DI KISAR HALUS)
DAUN KARI
SANTAN PEKAT 500GRAM
ASAM JAWA 100GRAM
AIR  400GRAM
GARAM DAN PERASA
MINYAK UNTUK MENUMIS 2 SENDUK KECIL
1 PEKET REMPAH KARI SERBAGUNA  WAQIAH

CARA MEMASAK
TUMISKAN BAHAN KISAR,MASUKKAN DAUN KARI DAN NAIK MINYAK,MASUKKAN 1 PEKET REMPAH KARI WAQIAH DAH ,MASUKKAN SANTAN PEKAT,AIR,ASAM JAWA,BIARKAN MENDIDIH  MASUKKAN IKAN/AYAM/DAGING
MASUKKAN GARAM DAN PERASA ,SAYUR BENDE,TOMATO UNTUK IKAN
AYAM /DAGING MASUKAN KENTANG.MASAK SEHINGGA EMPUK.SEDIA DI HIDANG

REMPAH MAKANAN LAUT SOTONG.UDANG,KETAM SAMBAL BEREMPAH
40 GRAM   RM1.50
RESEPI MASAKAN
2 BIJI BAWANG BESAR
4 ULAS BAWANG PUTIH
2 INCI HALIA
(KISAR HALUS)
DAUN KARI
SEPEKET REMPAH  SAMBAL WAQIAH SERBAGUNA
GARAM DAN PERASA

CARA MEMASAK
TUMIS BAHAN KISAR DAN DAUN KARI ,NAIK MINYAK MASUKKAN REMPAH KARI WAQIAH SEPEKET,DAH NAIK BAU MASUKKAN UDANG ATAU KETAM(DI GORENG DAHULU) ATAU MASUKKAN SOTONG.MASUK KAN GARAM DAN PERASA .DAH CUKUP RASA ANGKAT SEDIA DI HIDANG.

BENGKEL MASAKAN 10 JENIS 1 HARI

TEPUNG AYAM WAQIAH(HANYA TOS AYAM DAN GAULKAN DENGAN TEPUNG WAQIAH!!!! TANPA TELUR!!
 AYAM GOERNG BEREMPAH WAQIAH

 ASAM PEDAS

 KARI KEPALA IKAN!!!!!

 SAMBAL TEMPOYAK IKAN BILIS


ANEKA SUP TRADISIONAL







AYAM GORENG BEREMPAH(GUNA SUP PUNJUT WAQIAH)